Finn_portrait_BW_S

Finn Seelert-Hahn

M.Sc.Eng Product Development & Innovation

rapidshape

I rapidshape tilbyder jeg ydelser indefor produktudvikling og konstruktion. Jeg arbejder indenfor 3 forskellige områder som på flere måder er forbundet til hindanden.

Med UX Design tilbyder jeg forløb hvor der arbejdes tæt sammen med de brugere der benytter eller skal til at benytte et produkt for at finde ud af hvad deres behov er og hvordan disse behov kan omdannes til idéer og til sidst funktioner og strukturer i et produkt. Formålet er at gøre oplevelsen og produktet meningsfyldt og relevant for brugerne. UX Design kan både anvendes på digitale og fysiske produkter.

3D konstruktion er en essentiel kompetence for at kunne visualisere, udvikle og fremstille alle mulige forskellige emner. Helt fra en lille prototype til kæmpe maskiner. Jeg har brugt meget af min tid i industrien på 3D maskinkonstruktion med flere tusind emner.

Desuden tilbyder jeg viden og kompetencer indenfor verdenen af 3D-print. Det handler om at på den ene side at få øjnene op for de muligheder der byder sig med 3D-print helt konkret i dag, og på den anden side praktisk udførelse af opgaver og implementering af løsninger.

Disse tre områder giver et unikt sæt af kompetencer der afdækker rigtig meget i en udviklingsprocess. Med UX design har jeg en håndfuld værktøjer til at identificere muligheder og udvikle produkter som brugerne elsker. Med 3D-konstruktion kan man hurtigt visualisere og konstruere mock-ups og prototyper for at teste og videreudvikle idéer og produkter. 3D-print hjælper med at gøre idéer og prototyper mere håndgribelige og det kan gå så langt at færdige emner eller produkter kan produceres i små serier.

Om mig selv

Mit navn er Finn Seelert-Hahn, jeg er født og opvokset i Flensborg og gået i dansk skole syd for grænsen.

Efter en afsluttet Bacheloruddannelse i Interaktion Design på SDU i Sønderborg har jeg taget en Master i Product Development & Innovation som jeg blev færdig med i 2014.

Indtil 2022 har jeg samlet erfaringer i forskellige firmaer. Jeg har været med til at udvikle en startup virksomhed, arbejdet med maskinkonstruktion, fremstilling af emner og montage af maskiner. Desuden har jeg været med til at udvikle AI baserede softwareløsninger til maskiner. Herudover har jeg været projektleder for udvikling af produkter til slutbrugere. Under alle disse forskellige udfordringer har 3D print været en vigtig del for at nå i mål.

​Sprog på professionnel niveau: Tysk, Dansk & Engelsk

Uddannelser / Erfaring

2007 - 2012

SDU Sønderborg, Bachelor indenfor Interaktion Design

2012 - 2012

SDU Odense, M.Sc.Eng Product Development & Innovation

Master projekt:
An analysis of the market offers of 3D printing technology start-ups

Publikationer:
Disruptive Innovation vs Disruptive Technology: The Disruptive Potential of the Value Propositions of 3D Printing Technology Startups
Publication date: Dec 19, 2014
Publication description: Technology Innovation Management Review (TIM Review)

Disruptive innovation potential of the value propositions of 3D printing technology startups
Publication date: Aug 31, 2014
Publication description: Presented at - 2014 ISPIM Americas Innovation Forum

2014 - 2022

Erhvervserfaring gennem ansættelser i virksomheder med arbejde indenfor Produktudvikling, Maskiner, Projektledelse, Startup virksomheder